Tenk Sandefjord hele året!

Sandefjord er Norges netthandelshovedstad og har et yrende næringsliv. Her finner du spennende jobber – og supre bostedskvaliteter følger med på kjøpet.

Sandefjord / Sommeren 2021.
Tekst: Henrik Sandvik
Foto: Eirik C. Agledal

Sandefjordingene kan glede seg over kort vei til det meste; skjærgården, jobben, sentrum, Oslo og den utenlandske storbyen. For å nevne noe.

Den gamle hvalfangerbyen midt mellom Larvik og Tønsberg er et attraktivt bosted med stor innflytning. Her får du mye bolig for pengene, god skole- og barnehagedekning, et rikt kulturliv og – dette vet alle med hytte i området – bra vær og en flott skjærgård.

– Sandefjord er et fantastisk sted å bo. Her er det flott tilrettelagt for familier og kort vei til det meste, og i tillegg slipper vi de typiske storbyutfordringene. Vi har for eksempel bare to køer her, begge tar tre minutter, sier netthandelsgründer Eric Sandtrø.

48-åringen var i sin tid med og bygget opp Komplett, nå er det Fjellsport som gjelder.

– Vi gjorde en gang en analyse på det ideelle stedet å drive nettbutikk. Det viste seg å være akkurat her, sier Sandtrø.

Det ideelle stedet å drive nettbutikk er også et fantastisk sted å bo, mener Eric Sandtrø. Foto: Heidi Marie Gøperød 

 

2021 er et helt spesielt år, men Sandefjord har et pulserende næringsliv som vil stå sterkt også etter krisen. Byen er kjent som Norges netthandelshovedstad, i tillegg må nevnes Jotun; konsernet har 1.000 ansatte lokalt og mer enn 10.000 verden over.

– Vi holder til i Sandefjord fordi røttene våre er her og fordi det er et godt sted å bo for våre ansatte. Og siden så mange av oss reiser veldig mye, er Sandefjord en ypperlig base for oss, sier konsernsjef Morten Fon, som i virusfrie tider har cirka 120 reisedøgn i året via Torp Sandefjord lufthavn.

Flyplassen er viktig både for bedrifter og private. Før Korona-pandemien tvang flyene på bakken, fløy Torp mot nye rekorder og årlig 2,2 millioner passasjerer til steder som London, København, Spania, Øst-Europa og Amsterdam.

Historien, flyplassen og bostedsattraktiviteten gjør Sandefjord til Jotun-sjef Morten Fons foretrukne base. Foto: Morten Rakke.

 

Det er gode reisemuligheter lokalt også. Fergene tar deg til Sverige, mens E18 åpner opp sør- og nordover. På 75 minutter kommer du til Oslo, og den andre veien er Grenland 40 minutter unna. Om noen år vil ny InterCity korte ned reisetiden også kollektivt.

– Effektiv infrastruktur og geografisk plassering er blant årsakene til at Sandefjord fremstår som midtpunktet for næringslivet i regionen. Bedriftene våre har ansatte som bor fra Skien til Drammen, og mange ønsker å etablere virksomhet her, sier næringssjef Jan Erik Hvidsten i Sandefjord kommune. Sandefjord kommune og næringssjef Jan Erik Hvidsten jobber offensivt for å tiltrekke seg nye arbeidsplasser.

Et annet midtpunkt er Sandefjord Næringsforening (SNF). I normale tider deltar gjerne 200 næringslivsrepresentanter på de månedlige frokostmøtene. Foreningen med 530 medlemsbedrifter har blitt et nettverk mange vil være en del av.

– Jeg har flere venninner som bor i Sandefjord, men jobber i andre byer. De føler at de går glipp av mye ved å ikke ha tilgang til det flotte næringslivsnettverket i egen by. Flere er på jobbsøk i Sandefjord, sier senior rådgiver Helene Berg Allum i Berg Allum.

Sandefjord Næringsforening har skapt et nettverk mange ønsker å være en del av, mener senior rådgiver Helene Berg Allum. Foto: Berg Allum.

Veien til Sandefjord

Ikke bare er det enkelt å parkere i Sandefjord, det er også enkelt å komme seg hit! Les mer på våre sider “Veien til Sandefjord”.